Metaware heeft een nieuwe site

Metaware kwaliteitstools keuze van certificeerder

Qualitatis Certification B.V. houdt zich bezig met certificering. Zij richt zich op het midden- en kleinbedrijf maar schuwt niet grotere en internationale bedrijven te toetsen op het voldoen aan normen als ISO 9001, ISO 14001, VCU, Keurmerk MVO, SNA, NEN 4400-1, Keurmerken Beveiliging en nog een lange reeks andere kwaliteits- en veiligheidsnormen. Bij Qualitatis Certification B.V. zijn vier medewerkers op het kantoor in Hoogenweg (gemeente Hardenberg in Overijssel) werkzaam.
Sinds voorjaar 2012 gebruikt Qualitatis de tools Proware en Improware van Metaware.

John Verboom, van bedrijf naar bedrijf reizend voor audits, vertelt hoe Qualitatis bij Metaware terecht kwam: “Via internet. Wij waren op zoek naar een kwaliteitstool om onze handboeken in onder te brengen. En een systeem voor tijdsbewaking op meldingen en klachten. Tot dan toe gebruikten we ons CRM-pakket, maar dat voldeed niet helemaal aan onze wensen. In november 2011 is het eerste contact met Metaware gelegd en vanaf dat moment is het balletje snel gaan rollen”.

Proware en Improware kunnen volledig aan de wensen van de klant worden aangepast. John Verboom: “De hele onderverdeling in rubrieken hebben we aan Metaware overgelaten, zij hebben daar toch meer ervaring in. Het is wel iets wat je direct bij de implementatie op orde moet hebben, dan hoef je niet achteraf te gaan zitten schuiven. Die implementatie is overigens heel soepel verlopen”.

Intuïtief en flexibel
Ad Voets is een dag bij Qualitatis op bezoek geweest om twee medewerkers vertrouwd te maken met Proware en Improware. “Het kostte weinig moeite te leren werken met de tools, ze zijn behoorlijk intuïtief. Je hoeft niet steeds de instructies te raadplegen. Nu werken we allemaal met de tools en dat kan bijvoorbeeld ook ‘in the cloud’ zoals onderweg, in de trein.” In vergelijking met de producten van andere leveranciers vindt Verboom de tools van Metaware erg flexibel.

“Eigenlijk hebben we al vanaf dag één geen spijt van deze stap. Een onverwacht neveneffect is dat Proware en Improware ook de knelpunten in onze eigen organisatie aan het licht brengen. We kunnen nu nog alerter handelen omdat de tools tijdig een signaal afgeven dat er actie vereist is. Zo bewaken we bijvoorbeeld ook onze facturering”.

Klantvriendelijk
Doordat de Qualitatis medewerkers bij diverse audits onder andere op klantvriendelijkheid toetsen hebben zij aardig wat vergelijkingsmateriaal. “Metaware scoort bijzonder goed. Zelfs al voordat er een handtekening onder het contract stond, werden alle afspraken nagekomen. Steeds een snelle reactie op vragen en verzoeken. En wat we bijzonder waardeerden: na verloop van tijd een telefoontje om te informeren hoe het gaat”.

Share |