Registratielijst hygiënecontrole maar dan meteen digitaal
Registratieformulier periodieke hygiënecontrole, een belangrijk controlemiddel om te beoordelen of hygiënisch wordt gewerkt. Maar er zijn meer registratieformulieren. Ze zijn opgenomen in de Hygiënecode voor de Horeca. Wat klopt er wel en wat klopt er niet. Om er zeker van te zijn dat er niks wordt vergeten, gebruikt je een registratielijst. Kan je meteen aangeven wat is gecontroleerd en wat de bijzonderheden zijn. Traditioneel zijn dit een of meerdere A4-tjes, gemaakt met een spreadsheet. Ze geven aan wat en hoe moet worden gecontroleerd en wat de resultaten zijn.
De kracht van deze registratieformulieren is dat je meteen inzichtelijk hebt wat moet gebeuren. Kortom een volledigheidscheck en een eerste registratie. Een 2-tal voorbeelden:
[klik hier voor een toelichting]
Registratieformulier periodieke hygiënecontrole
Nr |
Omschrijving
|
OK |
NOK |
NVT |
1 |
Producten juist gecodeerd? |
|
|
|
2 |
Producten gescheiden opgeslagen? |
|
|
|
3 |
Producten afgedekt opgeslagen? |
|
|
|
.... |
Juiste persoonlijke hygiëne? |
|
|
|
.... |
........... |
|
|
|
Registratieformulier schoonmaakrooster
Nr |
Omschrijving
|
OK |
NOK |
NVT |
1 |
Vriezers, verdampers, koelingen |
|
|
|
2 |
Magazijninstellingen, schappen, stellingen |
|
|
|
3 |
Afvalbakken |
|
|
|
.... |
Werkbanken |
|
|
|
.... |
........... |
|
|
|